Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé vanuit de studio met Ruben Hein

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé vanuit de studio met Ruben Hein

Muziekcafé hoor je deze zomer vanuit de studio van NPO Radio 2. Iedere uitzending staat één artiest centraal en zaterdag 15 juli was dat Ruben Hein.

Deze zomer hoor je Muziekcafé vanuit de studio van NPO Radio 2. Dit is helaas zonder publiek, maar je kunt vanuit huis meekijken via de NPO Radio 2 livestream. Check ‘m zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur via de NPO Radio 2 app of nporadio2.nl/live. Vanaf 2 september zijn we weer terug in De Vorstin!

Ruben Hein

Ruben Hein heeft een nieuwe EP uitgebracht genaamd Leveller. De plaat geeft een inkijkje in zijn gedachtewereld en iedere track heeft een eigen verhaal. Zo is het gedicht This Be The Verse van Philip Larkins de voornaamste inspiratiebron geweest voor Heartaches, de eerste single van de EP. Het is een krachtige song waarop Ruben open spreekt over trauma en verdriet dat van generatie op generatie doorgegeven kan worden tijdens het ouderschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leveller

Ruben Hein begon met schrijven aan de EP Leveller vlak na corona, toen de wereld weer open ging. "De periode daarna was best wel hectisch. Er gebeurde veel en ook veel net niet. De wereld moest zichzelf nog een beetje uitvinden, ook de muziekwereld. Er waren wat dingen die ik van mij af moest schrijven," aldus Ruben. Zoals de single Heartaches al aangeeft, vertelt de EP ook het verhaal van generaties, een onderwerp waar Ruben dit jaar al meer mee heeft gedaan. Zo componeerde hij de muziek voor de theatervertelling Mijn onderduik van zijn vader Peter Hein, een vertelling op 4 mei in Utrecht over diens huiveringwekkende ervaringen tijdens het onderduiken in de Tweede Wereldoorlog. "Mijn vader vertelde het verhaal van zijn ouders en ik vertelde zijn verhaal. En dat was heel indrukwekkend."

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie