Muziekcafé
AVROTROS

24 september 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. 24 september 2016

Van Dik Hout, Ed Struijlaart, Tangarine en The Great Communicators hebben op zaterdag 24 september opgetreden tijdens Muziekcafé met Daniël Dekker. Bekijk hieronder de fragmenten terug.

Van Dik Hout

Vanaf 19 oktober is ‘Van Dik Hout... Het Beste Van’ te zien in de theaters. Met hits als ‘Alles Of Niets’, ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’ leverden zij een onuitwisbare bijdrage aan de Nederlandstalige popmuziek. Bekijk hieronder de live versie van 'Mijn Houten Hart'.

Van Dik Hout gaat maar liefst 50 theaters af bij de nieuwe tour. En dat is best wel pittig.

Quote

Als we elkaar daarna dan weer spreken, zal ik er heel anders uitzien

Martin Buitenhuis (Van Dik Hout)

Bekijk het gehele interview met de leadzanger van Van Dik Hout hieronder.

'Tot Jij Mijn Liefde Voelt' door Van Dik Hout is een Nederlandse bewerking van het nummer 'Make You Feel My Love' van Bob Dylan. Bekijk 'm hieronder live bij Muziekcafé door Van Dik Hout.

'Stil In Mij’ is het meest gedraaide Nederlandstalige nummer aller tijden. Daarbij is het nummer van Van Dik Hout uitgeroepen tot 'Beste Nederlandse nummer ooit' door muziekblad OOR en de luisteraars van NPO 3FM. Bekijk hieronder de live versie.

Ed Struijlaart

Het nummer 'Tricks Up My Sleeve' werd al tien jaar geleden geschreven door Ed Struijlaart voor zijn oude band Stud Muffins. Vervolgens heeft hij de single tijdens zijn solocarrière opnieuw uitgebracht en in een nieuw jasje gestoken. Dat werd gelijk een succes. Het nummer werd afgelopen januari NPO Radio 2 Top Song. Bekijk hier de live versie bij Muziekcafé.

Ed Struijlaart is druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Hij is zelfs van plan om dit jaar nog een kerstliedje uit te brengen.

Quote

Het was hartje zomer dus ik dacht: laat ik eens een kerstliedje schrijven

Ed Struijlaart

Bekijk hieronder het gehele interview met Ed Struijlaart.

'Gold' live bij Muziekcafé door Ed Struijlaart.

Tangarine

Tangarine heeft op 23 september het nieuwe album There And Back uitgebracht, met onder andere het nummer: 'Things Go Like This Anyway'. Bekijk hieronder de live versie van het nummer bij Muziekcafé.

De opnames voor het nieuwe album van Tangarine vonden plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. De oprichters van de band Calexico, John Convertino en Joey Burns, vormen op There And Back de ritmesectie van Tangarine. Bekijk hieronder het interview.

'New York City' live bij Muziekcafé door Tangarine.

The Great Communicators

Vijf heren en één dame vormen deze indiegaragerockgroep. Ze stonden dit jaar op Noorderslag en hebben op 23 september hun debuutalbum Lucky Horse gepresenteerd. Dit is gemaakt in samenwerking met producer Simon Akkermans, bekend van C-Mon & Kypski. Eén van de nummers op het album is 'Big Ideas'. Bekijk de live versie van dit nummer hieronder.

De zangeres van The Great Communicators, Gaia Slotboom, is pas later bij de groep gekomen. De band is met haar in contact gekomen via social media en ze voelden gelijk een muzikale klik. Bekijk het gehele interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie