Muziekcafé
AVROTROS

Kijk terug: VanVelzen & Diggy Dex met hun gezamenlijke track in Muziekcafé

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: VanVelzen & Diggy Dex met hun gezamenlijke track in Muziekcafé

Muziekcafé hoor je deze zomer vanuit de studio van NPO Radio 2. Iedere uitzending staat één artiest centraal, maar zaterdag 1 juli waren dit er maar liefst twee: VanVelzen & Diggy Dex.

Deze zomer hoor je Muziekcafé vanuit de studio van NPO Radio 2. Dit is helaas zonder publiek, maar je kunt vanuit huis meekijken via de NPO Radio 2 livestream. Check ‘m zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur via de NPO Radio 2 app of nporadio2.nl/live. Vanaf 2 september zijn we weer terug in De Vorstin!

VanVelzen & Diggy Dex

Een tijdje terug zijn VanVelzen en Diggy Dex samen de studio ingedoken, met als resultaat het optimistische en aanstekelijke Glas Omhoog. Het nummer lag als idee en opzet al een aantal jaar op de plank van Koen en is een ode aan de mensen die naast je staan of er misschien wel niet meer zijn. "Het proberen te vangen van het leven in het moment, dat je stil moet staan bij dingen en dat je af en toe ook echt elkaar moet aankijken en dat moet vieren," aldus Roel. De track is een mash-up van de muzikale stijlen van beide mannen en hun liefde en vriendschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Glas Omhoog en Beste Zangers

VanVelzen en Diggy Dex bespreken met Bart het schrijven in het Nederlands, zoals bij hun gezamenlijke track Glas Omhoog. Diggy Dex heeft daar al veel ervaring mee, maar voor VanVelzen is dat toch iets pittiger. “Of het is raak of het slaat nergens op. Er zit niet zoveel tussen. En als het lukt dan heb je ook echt iets te geks te pakken en daar is Koen heel goed in.” Daarnaast hebben beide heren ook mee gedaan aan het programma Beste Zangers, een prachtige ervaring waar het altijd lastig blijft om het droog te houden.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie