Muziekcafé
AVROTROS

Kijk terug: Jeangu Macrooy brengt eerbetoon aan Bill Withers in Muziekcafé

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: Jeangu Macrooy brengt eerbetoon aan Bill Withers in Muziekcafé

Muziekcafé hoor je deze zomer vanuit de studio van NPO Radio 2. Iedere uitzending staat één artiest centraal en zaterdag 22 juli was dat Jeangu Macrooy.

Deze zomer hoor je Muziekcafé vanuit de studio van NPO Radio 2. Dit is helaas zonder publiek, maar je kunt vanuit huis meekijken via de NPO Radio 2 livestream. Check ‘m zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur via de NPO Radio 2 app of nporadio2.nl/live. Vanaf 2 september zijn we weer terug in De Vorstin!

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy blijft zeker niet stilzitten. Vier maanden na de release van zijn derde en meest persoonlijke studioalbum Summer Moon kwam hij in maart alweer met een heerlijke nieuwe track: Space. Het funky nummer werd afgelopen mei NPO Radio 2 TopSong. Ondertussen is Jeangu bezig met de voorbereidingen van de nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Jesus Christ Superstar, waarin hij de hoofdrol van Jezus gaat vertolken. Ook gaat hij in augustus optreden in het Concertgebouw samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw om een eerbetoon te brengen aan Bill Withers. "Ik vind het oeuvre van Bill Withers enorm inspirerend. Ik kan dan ook niet wachten om mij samen met het geweldige orkest onder te dompelen in zijn artisticiteit," aldus Jeangu. Afgelopen zaterdag was hij te gast in Muziekcafé om onder andere Space én Grandma's Hands van Bill Withers te laten horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie