Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé Zomerspecial met Frank Boeijen

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé Zomerspecial met Frank Boeijen

Zaterdag 11 augustus was Frank Boeijen te gast bij de vijfde Zomerspecial van Muziekcafé op NPO Radio 2. Check hier het interview!

Beluister hier de hele uitzending met Frank Boeijen terug.

Vraag van de luisteraar

Veel prachtige nummers van Frank Boeijen als 'Zwart Wit', 'Kronenburg Park', 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' en 'Linda' zijn gemaakt ten tijde van zijn band Frank Boeijen Groep. Luisteraar René is benieuwd of er nog een reünie-tour komt met deze formatie.

Quote

Als iedereen in het publiek hetzelfde voelt bij een liedje, krijg je toch wel magie in de lucht

Frank Boeijen

Zwart Wit en Kronenburg Park

Het nummer 'Zwart Wit' uit 1984 staat al 19 jaar lang in de Top 2000, maar er wordt soms voorbijgegaan aan de daadwerkelijke betekenis. Eén van zijn andere grootste hits, 'Kronenburg Park', werd bijna niet gedraaid, omdat men niet begreep waar het lied over zou gaan. Frank Boeijen vertelt over beide nummers.

Twee favoriete liveconcerten

We stelden Frank Boeijen de lastige vraag welke liveconcerten in zijn geheugen gegrift staan. Hij noemde er twee: de Serious Moonlight Tour van David Bowie in Duitsland en een liveoptreden van Paul Simon in het Italiaanse stadje Lucca. Luister hieronder naar zijn mooie concertervaringen:

​Meer Muziekcafé?

Vanaf zaterdag 8 september zenden we weer uit vanuit Podium de Vorstin in Hilversum. Meer zien van Muziekcafé? Check onze kanalen:

Facebook: https://www.facebook.com/avrotrosmuziekcafe/

Instagram: https://www.instagram.com/muziekcafe/

Twitter: https://twitter.com/muziekcafe_

Ster advertentie
Ster advertentie