Muziekcafé
AVROTROS

Waylon live bij Muziekcafé (Songfestival editie)

  1. Nieuwschevron right
  2. Waylon live bij Muziekcafé (Songfestival editie)

De aftrap naar het songfestival is begonnen! Waylon geeft een exclusief interview en optreden bij Muziekcafé. Kijk en luister hier de interviews met Waylon terug.

Bij de songfestival-editie van Muziekcafé staan Waylon en zijn muziek helemaal centraal. Vrijdag maakte Waylon bekend dat 'Outlaw in 'Em' de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt. "Ik ben heel erg uit mezelf gaan schrijven, zonder te denken aan het Songfestival. Je gaat dan namelijk op een andere manier kijken naar nummers. Dan maak je het jezelf gewoon veel te lastig." vertelt Waylon.

"Op een gegeven moment denk je: dit is het. Deze song ligt het meest bij m'n gevoel én is ook het meest gewaagd." Veel mensen betwijfelen of Waylon wel de finale gaat halen, aangezien de concurrende landen in de tweede halve finale meestal wel in de finale staan. Maar over de 'poule des doods' heeft Waylon een hele duidelijke mening:

In 2014 was Waylons deelname met The Common Linnets al een enorm succes. "We hadden zoveel tijd en liefde gestoken in het nummer, maar Nederland stond er niet achter. Dat is echt een grote domper." vertelt Waylon. Maar waarom zou je na zo'n groot succes nog een keer meedoen? "Tweede is niet eerste. Muziek is geen wedstrijd. Maar als ze er een van maken, wil ik hem winnen."

De eerste vijf nummers van het nieuwe album van Waylon kennen we door de optredens bij De Wereld Draait Door. Het album komt uit op vrijdag de dertiende, in april. Daarna zou Waylon heel graag willen touren. 'Ik wil een concert geven zonder mobieltjes. Het zou zo tof zijn om die ervaringen van vroeger terug te krijgen. Tijdens een concert wil je mensen kunnen aankijken. Want wat is een herinnering waard als je hem moet delen?"

Waylon vertelt over de motivatie van de nummers die hij schreef voor zijn nieuwe album 'The World Can Wait' en het songfestivalnummer 'Outlaw in 'Em'.

Na het interview gaf Waylon een miniconcert van 8 nummers, waaronder natuurlijk zijn Songfestival-inzending 'Outlaw In 'Em'.

Kijk het optreden hier terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie