Muzieknieuws

Tweede album van Duncan Laurence nu te beluisteren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede album van Duncan Laurence nu te beluisteren

Het gaat Duncan Laurence voor de wind. Iedere week schittert hij op tv, er staat een Europese tournee gepland en zijn tweede album Skyboy is vanaf nu te beluisteren.

Drie jaar het goed ontvangen debuutalbum Small Town Boy heeft Duncan Laurence zijn tweede plaat afgeleverd. Skyboy bevat de reeds eerder uitgebrachte single Electric Life en het recent tot NPO Radio 2 TopSong uitgeroepen Rest In Peace. Het album werd grotendeels opgenomen in Los Angeles, samen met Jordan Garfield, Wouter Hardy, Leroy Clampit en Paul Phamous.

Beste Zangers

Aanvankelijk zou Skyboy in mei al verschijnen, maar vanwege alle perikelen en kritiek rondom de Duncan gecoachte songfestivalinzending besloot de zanger de release van het album uit te stellen naar 22 september. Inmiddels straalt Duncan iedere zaterdagavond bij Beste Zangers. Vooral zijn uitvoering van Douwe Bobs I Do is warm onthaald en wordt veel geluisterd op de streamingdiensten. Op 23 september staat hijzelf in het middelpunt.

Europese tournee

Begin 2024 start Duncan Laurence zijn Europese tournee, die hij op 27 januari aftrapt in Paradiso te Amsterdam. Vervolgens reist hij nog af naar Berlijn, Antwerpen, Parijs en Londen. In februari vervolgt hij zijn tournee in eigen land en is dan nog te zien in Utrecht, Hengelo, Nijmegen, Tilburg en Groningen.

Ster advertentie
Ster advertentie