Muzieknieuws

Ed Sheeran en Elton John scoren TopSong met kerstsingle Merry Christmas

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran en Elton John scoren TopSong met kerstsingle Merry Christmas

Ed Sheeran kondigde de kerstsingle een tijdje terug per ongeluk aan in Jan-Willem Start Op. Daar was Elton John niet zo blij mee, maar hun fans des te meer. En hier is hij dan! Merry Christmas is aankomende week extra vaak te horen als NPO Radio 2 TopSong.

Afgelopen kerst kreeg Ed Sheeran een telefoontje van een lyrische Elton John. "Ik ben 74 en ik heb nog steeds hits, dit is geweldig! Ik wil nog een kerstnummer doen, wil jij er eentje met me maken?", vroeg hij Ed Sheeran. Heel warm wordt de poplegende niet meteen van het voorstel, hij heeft nooit een kerstnummer willen maken.

'Fantastische manier om kerst te vieren'

Tot het overlijden van goede vriend van Ed ervoor zorgt dat hij alles vanuit een ander perspectief bekijkt. "Het raakte me hoe dingen van de ene op de andere dag kunnen veranderen", legt hij aan Jan-Willem en Jeroen uit. "Waarom doe ik toch geen kerstnummer met Elton John?! Ik ben er morgen misschien niet meer. Dit wordt een fantastische manier om de kerst te vieren." Bij Elton John thuis duiken ze de studio in. Dat leverde drie nummers op, waarvan ze vandaag de eerste hebben uitgebracht. Bij de productie van het nummer haakte ook songwriter-producer Steve Mac aan, met wie Ed Sheeran Shape Of You en Shivers maakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wanneer Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte onlangs een interview met Ed Sheeran doen, hebben zij de primeur: het kerstnummer komt eraan. Jan-Willem mocht vrijdag dan ook bekendmaken dat de track is uitgeroepen tot TopSong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Merry Christmas en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Ster advertentie
Ster advertentie