Muzieknieuws

Jamai had Idols bijna kunnen winnen met latere Maroon 5-hit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jamai had Idols bijna kunnen winnen met latere Maroon 5-hit

Jamai scoorde in 2003 een grote hit met Step Right Up, de single waarmee hij Idols wist te winnen. Het had echter weinig gescheeld of hij deed mee met This Love, de wereldhit die de doorbraak van Maroon 5 in gang zette.

Voorafgaand aan de finale kreeg Jamai de keuze uit twee singles: Step Right Up en This Love, een wat onbekend nummer van het debuutalbum van Maroon 5. Omdat er geen plannen waren om het nummer als single uit te brengen, werd het aangeboden op de internationale markt. "Eigenlijk zou This Love mijn single worden", vertelt Jamai aan Nu.nl.

"Ik had het nummer al opgenomen, maar toen werd toch besloten dat Maroon 5 het zelf als single ging gebruiken." Geen verkeerde keuze voor de Amerikaanse band, want This Love werd een wereldhit en stond wekenlang in verschillende hitlijsten. Jamai was er dus bijna mee aan de haal gegaan, maar moest wat Idols betreft toch voor Step Right Up gaan. "Dat kwam wel goed uit, want we wisten dat Jim (Bakkum, red.) Tell Her als finalesingle had gekozen, wat ook een midtempo-liedje is. Daarom gingen wij uiteindelijk voor uptempo met Step Right Up." Een goede stap, zullen we maar zeggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Voelde niet als iets van mij'

Jamai laat weten dat hij in het begin wat moeite had met Step Right Up. "Het voelde niet heel erg als iets van mij. Maar ik was zestien en had op dat moment alleen nog maar covers gedaan. Vóór Idols zong ik gewoon op school en op zolder. Ik had nog helemaal niet de kennis om te weten welk lied er bij mij zou passen."

Door de winst in Idols en de grote hit die Step Right Up uiteindelijk werd, is Jamai de song toch wat meer gaan waarderen. "Inmiddels heeft het voor mij ook een nostalgisch gevoel en ben ik er zeker wel trots op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie