Muzieknieuws

Alain Clark over hedendaagse maatschappij: 'Liefde is onze gids'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Alain Clark over hedendaagse maatschappij: 'Liefde is onze gids'

Alain Clark heeft donderdag een fraaie column ten gehore gebracht over de Nederlandse samenleving. In de talkshow HLF8 sprak hij onder meer over het loslaten van vooroordelen en het vertrouwen op ons innerlijk kompas.

"Na al het zwemmen in Bacardi lemon, zou ik willen dansen in nuance", begint de artiest zijn muzikale column. "Met ruimte, rust en aandacht in gesprek gaan. Risico's nemen en op ons bek gaan, zonder dat we bang hoeven zijn dat we voor gek staan."

'Eerst is het donker, maar uiteindelijk is er licht'

Clark beseft dat de Nederlandse bevolking het moeilijk heeft in deze roerige tijden. In zijn column roept hij op om nog even vol te houden. "Eerst is het donker, maar uiteindelijk is er licht." Liefde moet ons volgens de singer-songwriter door de coronacrisis slepen. "Het is niet onze angst, niet onze boosheid of verdriet, maar het is liefde. Liefde is onze gids."

Bekijk de hele muzikale column hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ode aan de muzikant

In september bracht zorgde Clark in HLF8 ook al voor ontroering met een column. Toen brak hij een lans voor de muzikant. "Muziek is een taal die we allemaal spreken, maar deze mensen zijn de poëten door wiens klinkerloze woorden wij de harde wereld om ons heen even vergeten", zei hij.

Ster advertentie
Ster advertentie