Muzieknieuws

Built And Broken van Blackbird is NPO Radio 2 TopSong

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Built And Broken van Blackbird is NPO Radio 2 TopSong

In Built And Broken zingt Blackbird over de combinatie van heftige maar daarentegen ook mooie gebeurtenissen in haar leven. Het nummer, dat nog maar net drie weken uit is, is nu al uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Zangeres Blackbird, die eigenlijk Merel Koman heet, haalde de inspiratie voor het nummer uit een zin die ze tegenkwam op Instagram. In Tekstuele Voorlichting vertelt de zangeres over die inspiratiebron. “Ik kwam de zin tegen op het account van dichter Atticus: 'We are all made of those who have built and broken us'. Ik vond het zo’n mooie zin", vertelt de zangeres. “Ik ging door een moeilijk periode heen na een heartbreak. Het voelde alsof diegene mijn hart had gebroken en een gedeelte van mij had meegenomen. Het was net alsof ik een stuk blijheid en een stukje naïviteit kwijt was.” Volgens Merel vatte die zin, alles samen: “Je wordt gevormd door heftige gebeurtenissen als een heartbreak, maar ook door mensen die van je houden en er altijd voor je zijn.”

Veel meer dan liefde

De zangeres, die zich niet in één muziekgenre laat vangen, vindt het nummer dan ook niet in het hokje ‘liefdesliedje’ passen. Volgens Merel gaat het over veel meer dan liefde. Een belangrijk gevoel dat naar boven komt in het nummer is teleurstelling. Die teleurstelling kan ook komen uit een familielid of een gebeurtenis uit je jeugd, dus niet alleen uit liefdesrelaties. Daarnaast zingt ze ook over de mooie situaties in haar leven. Het samenbrengen van die twee uiterste gaven de zangeres ‘een rustig gevoel in haar hoofd’.

Luister hieronder naar Built And Broken live bij Jan-Willem Start Op!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Built And Broken of onze eerder verkozen TopSongs luister op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie