Muzieknieuws

Foo Fighters en Alanis Morissette eren Sinéad O'Connor met cover

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters en Alanis Morissette eren Sinéad O'Connor met cover

Tijdens een optreden in Japan hebben de Foo Fighters en Alanis Morissette een eerbetoon gebracht aan Sinéad O'Connor. De artiesten speelden samen een cover van Mandinka, een nummer van de vorige week overleden Ierse zangeres.

De Foo Fighters spelen zaterdag op het Fuji Rock Festival in Japan. Tijdens de show halen ze Alanis Morissette, die ook een show op het festival speelde, het podium op. "Vanavond gaan we iets doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan, met een persoon waar we erg veel van houden", zegt Dave Grohl. "We willen een oude vriendin uitnodigen om een nummer met ons te zingen voor een hele speciale reden."

Mandika

"We zingen dit voor een prachtige vrouw met een enorme intelligentie en diepe gevoelens van empathie, die haar tijd ver vooruit was en nu niet langer onder ons is. Dit is voor haar", voegt Morissette toe aan de introductie van Grohl. Hiermee verwijst ze naar Sinéad O'Connor, de zangeres die vorige week onverwachts op 56-jarige leeftijd overleed.

De Foo Fighters en Morissette spelen in Japan een cover van Mandinka, de tweede single van O'Connors debuutalbum The Lion and the Cobra uit 1987. Bekijk de beelden van het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie