Muzieknieuws

Taylor Swift heeft nieuwe versie van hitalbum 1989 uitgebracht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift heeft nieuwe versie van hitalbum 1989 uitgebracht

Het Taylor Swift-album 1989 is nog geen tien jaar oud, maar de zangeres is zo druk bezig met het opnieuw opnemen van al haar oude platen dat ze inmiddels al is aangeland bij haar vijfde studioalbum. Deze nieuwe Taylor’s Version is vanaf nu te beluisteren.

Wanneer in oktober 2014 het album 1989 verschijnt, is Taylor Swift druk bezig het imago van countrymeisje-met-gitaar van zich af te schudden. Dat doet ze zowel letterlijk als figuurlijk met de single Shake It Off, dat in Nederland haar eerste top 10-notering in de hitlijsten wordt. De andere singles van dat album floppen wonderbaarlijk genoeg in ons land, al komt 1989 destijds wel op de eerste plek binnen van de Album Top 100. Inmiddels heeft TayTay een volledig nieuw opgenomen versie van 1989 gemaakt, inclusief vier nooit eerder uitgebrachte nummers.

Nee tegen Elon Musk

1989 (Taylor’s Version) is het vierde album dat Taylor Swift vanwege een ruzie met haar voorgaande platenfirma zelf opnieuw heeft opgenomen. Afgelopen zomer bracht ze nog een nieuwe versie uit van Speak Now, die de eerste plek behaalde in de Album Top 100. Op de dag dat ze 1989 (Taylor’s Version) aankondigde, smeekte Elon Musk haar om het album op socialmediaplatform X, voorheen Twitter, in première te laten gaan. Dat is niet gebeurd.

Beluister het album hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie