Muzieknieuws

Opbrengsten nieuwe versie Russians van Sting gaan naar Oekraïne

foto: Still YouTube/Sting
  1. Nieuwschevron right
  2. Opbrengsten nieuwe versie Russians van Sting gaan naar Oekraïne

Sting heeft een nieuwe versie van zijn liedje Russians uitgebracht en de opbrengsten van het nummer gaan naar Oekraïne.

Deze week bracht Sting een nieuwe versie van zijn nummer Russians uit. Het is een nummer dat hij in 1985 uitbracht op zijn debuutalbum The Dream of the Blue Turtles en is geïnspireerd op de Koude Oorlog. In de video vertelt de zanger dat hij het nummer niet vaak meer heeft gezongen sinds de release en dat hij niet had gedacht dat het ooit weer relevant zou zijn.

Oekraïne

Eerder deze maand deelde de zanger de video al op zijn Instagram, maar nu is deze video ook op YouTube en Spotify te beluisteren. De opbrengsten van het nummer Russians (guitar/cello version) gaan naar een organisatie in Oekraïne die (medische) noodhulp verzorgt voor slachtoffers. "Dit nummer is voor de dappere Oekraïense soldaten die vechten tegen deze brute tirannie. Ook is dit lied voor de vele Russen die protesteren tegen deze oorlog, ondanks de kans op een arrestatie en een gevangenisstraf", zegt Sting in zijn statement over de nieuwe release. De zanger noemt het nummer 'een pleidooi voor een gebalanceerde samenleving.' Hij sluit af met de boodschap: "We houden allemaal van onze kinderen. Zet een punt achter deze oorlog."

In video van de nieuwe versie hoor je Sting zingen en gitaar spelen en luiden de diepe klanken van cellist Ramiro Belgardt. In de video zie je hoe de twee muzikanten in een intieme studio het nummer opnemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie