Muzieknieuws

Netflix-documentaire Not Just A Girl over Shania Twain aangekondigd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Netflix-documentaire Not Just A Girl over Shania Twain aangekondigd

Shania Twain heeft een documentaire over haar carrière laten maken. Not Just A Girl verschijnt volgende week al op Netflix en bevat interviews met de zangeres zelf en met wereldberoemde collega's.

In Not Just A Girl is te zien hoe Twain haar geboorteland Canada verruilt voor het Amerikaanse Nashville, de hoofdstad van de countrymuziek. De Netflix-documentaire toont vervolgens de successen van de zangeres, die hits scoorde met Man! I Feel Like a Woman, That Don't Impress Me Much en You're Still the One.

De makers hebben aangekondigd dat Not Just A Girl interviews met Twain zelf bevat, maar dat ook bekende collega's over de zangeres vertellen. Zo zijn er interviews met onder anderen Lionel Richie, Diplo, Avril Lavigne en Orville Peck te zien.

Fans van Twain hoeven niet lang meer te wachten op de documentaire: Not Just A Girl verschijnt al op dinsdag 26 juli. Naast de film komt er ook een compilatiealbum met de titel Not Just A Girl (The Highlights) uit. Bekijk de trailer van de documentaire hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

James Blunt

Not Just A Girl is niet de enige aangekondigde muziekdocumentaire deze week: ook James Blunt heeft laten weten een film over zichzelf te laten maken. Blunt liet zich volgen door een cameraploeg tijdens zijn Greatest Hit-tournee uit 2022.

"Dit is het verhaal van een Britse popster op leeftijd, die nog altijd strijdt om relevant te zijn, zeventien jaar nadat hij aan succes mocht ruiken", luidt de sarcastische aankondiging van de film. De documentaire vat het uitzonderlijke leven van Blunt samen. Als militair was hij getuige van de genocide in Kosovo, om zich vervolgens om te scholen tot zanger en met Back to Bedlam het bestverkochte album van de zeroes op zijn naam te zetten.

Het leverde de You're Beautiful-zanger niet alleen de nodige fans, maar ook een stortvloed aan kritiek op. In de afgelopen jaren groeide Blunt uit tot een sensatie op Twitter vanwege zijn gevatte reacties op de haatberichten die hij ontvangt. Over de documentaire, die geproduceerd wordt door de makers van Oasis-film Supersonic, zegt hij zelf: "Als ik erop terugkijk, vraag ik me af of het een goed idee was om alles te laten filmen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie