Muzieknieuws

Depeche Mode keert in 2024 terug naar Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Depeche Mode keert in 2024 terug naar Ziggo Dome

Goed nieuws voor Depeche Mode-fans: de Britse band keert volgend jaar terug naar de Ziggo Dome met hun Memento Mori-tour.

De band, die hits als Enjoy the Silence en Just Can't Get Enough scoorde, geeft op 8 februari een concert in Amsterdam. Eerder dit jaar was Depeche Mode ook al in Amsterdam, met twee optredens in de Ziggo Dome. Fotograaf Bullet-Ray was aanwezig en maakte deze foto's.

Momento Mori-tour

Het concert in Amsterdam is onderdeel van de Memento Mori-tournee, die vernoemd is naar het aankomende vijftiende studioalbum van de Britse formatie. Memento Mori staat vol met songs over leven en dood. Hoewel de dood van oprichter en toetsenist Andy Fletcher in 2022 het album een nieuwe dimensie gaf, is de plaat bijna volledig voor zijn dood ontstaan en lag de titel ook al vast.

Naast de shows die al gepland staan deze zomer en herfst, kondigt de band in totaal 29 nieuwe Europese data aan. De bandleden verlengen daarmee hun tour tot en met 2024, als ze op 5 april hun (muzikale) reis afsluiten in de Lanxess Arena in Keulen, Duitsland. Inmiddels heeft de band al meer dan 2 miljoen kaarten verkocht en staan er 110 tourdata in de agenda. En dat maakt de huidige tour Depeche Mode's grootste tournee ooit.

De kaartverkoop start op vrijdag 14 juli om 10:00 uur.

Luister hieronder het nieuwste album van Depeche Mode:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depeche Mode in de NPO Radio 2 Top 2000

Depeche Mode is een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 stond Enjoy The Silence het hoogst: plek 115. Met Personal Jesus (op 868) en Just Can't Get Enough (op 919) heeft de Britse band in totaal drie songs in de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie