Muzieknieuws

Kijktip: Leon Russell in Blokhuis Extra

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Leon Russell in Blokhuis Extra

Vanavond zendt NPO 2 Extra een nieuwe aflevering van Blokhuis Extra uit. Deze uitzending ligt de focus op de Amerikaanse muzikant Leon Russell.

Leo Blokhuis heeft het vanavond in Blokhuis Extra over de illustere Amerikaanse muzikant Leon Russell. Begin jaren 70 ligt zijn naam op ieders lippen omdat hij voor Joe Cocker een prachtige band samenstelt, waarmee de twee vervolgens onder de noemer Mad Dogs And Englishmen door de VS trekken. Daarna heeft hij een opvallende rol bij het Bangla Desh-concert van George Harrison. Maar Russell ging voor die wapenfeiten al veel langer mee als muzikant. Zo was hij ook onderdeel van de fameuze groep sessiemuzikanten The Wrecking Crew die meespeelden op platen van o.a. The Byrds en The Beach Boys. Verder onderhield hij een bloeiende solocarrière in de seventies, hadden andere artiesten behalve Cocker hits met zijn nummers en maakte hij in 2010 nog eens een comeback dankzij Elton John.

Datum: 28 mei

Tijd: 21:50

Zender: NPO 2 Extra

Blokhuis Extra

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis (NPO Radio 2, Top 2000 a gogo) in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van het oeuvre, een popjaar, een subgenre, een jubilerend festival of label. Om maar wat te noemen.

Ster advertentie
Ster advertentie