Muzieknieuws

Iron Butterfly-zanger Doug Ingle op 78-jarige leeftijd overleden

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Iron Butterfly-zanger Doug Ingle op 78-jarige leeftijd overleden

Doug Ingle, mede-oprichter en voormalig zanger van Iron Butterfly, is afgelopen week overleden. Hij was het laatste lid van de klassieke bezetting dat nog in leven was.

Dat liet zijn zoon afgelopen vrijdag weten op zijn Facebook-pagina. "Met pijn in het hart en groot verdriet delen wij het overlijden van mijn vader Doug Ingle. Pap overleed vanavond vreedzaam in het bijzijn van familie", aldus zoon Doug Ingle Jr. "Dankjewel pap voor het zijn van een vader, leraar en vriend. De gekoesterde en liefdevolle herinneringen draag ik mee in mijn leven, terwijl ik doorga in de reis van het leven. Ik hou van je, pap." Ingle schreef onder andere mee aan hits Soul Experience, Easy Rider en In The Time Of Our Lives, maar zijn bekendste werk is de tekst van het 17-minuten durende In-A-Gadda-Da-Vida. Dit nummer vinden we steevast in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ingle startte de band in 1966 in San Diego met 3 bandleden, maar vormde de klassieke bezetting iets later toen de band een platendeal tekende. Van 1967 tot 1969 was hij actief met gitarist Eric Brann, bassist Lee Dorman en drummer Ron Bushy. Deze leden overleden respectievelijk in 2003, 2012 en 2021.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie