Muzieknieuws

John Legend brengt eerste single van nieuw aankomend album uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. John Legend brengt eerste single van nieuw aankomend album uit

John Legend heeft nieuwe single Dope gedeeld. Het is het eerste geluid van een nieuw aankomend album, de opvolger van plaat Bigger Love.

Voor Dope werkte de Amerikaanse r&b-soulzanger met rapper J.I.D. Ook zanger en pianist Charlie Puth draagt zijn steentje bij op deze zomerse plaat. Dope is het eerste geluid van het nieuwe album van Legend, dat nog geen titel of releasedatum heeft gekregen. Dit album is de opvolger van het in 2020 uitgebrachte Bigger Love. Op Dope zingt John Legend over een liefde voor een vrouw die hét helemaal is voor hem.

Soundtrack van de zomer

John kan niet wachten om nieuwe muziek uit te brengen, vertelt hij in een statement. "Het afgelopen jaar is op creatief gebied zo opwindend geweest. Ik heb muziek gemaakt met de meest getalenteerde mensen en we hebben veel om met jullie te delen."

Van dat nieuwe materiaal is Dope een van Legends' favorieten. "Ik hou van de energie van het nummer, de samenwerking met de schrijvers en producers was top en J.I.D. is een van mijn favoriete aanstormende talenten in de hiphop-industrie. Ik hoop dat het nummer onderdeel mag zijn van jullie zomer."

John Legend geeft op donderdagavond 7 juli 2022 een concert in Rotterdam Ahoy als opening van het het NN North Sea Jazz Festival 2022.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie