Muzieknieuws

Tracy Chapman en Billy Joel schitteren op het Grammy-podium

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tracy Chapman en Billy Joel schitteren op het Grammy-podium

Zondagavond vond in Los Angeles een van de hoogtepunten van het muzikale jaar plaats: de 66ste editie van de Grammy’s. En bij deze bijzondere avond horen natuurlijk ook bijzondere optredens. Wij lichten er twee voor je uit.

Nadat Miley Cyrus zondagavond haar allereerste Grammy ooit in ontvangst mocht nemen, was het de beurt aan Luke Combs om op te treden. Vorig jaar scoort de Amerikaanse singer-songwriter een country-hit met zijn versie van Tracy Chapmans Fast Car, een nummer dat al sinds hij een kleine jongen is, behoort tot zijn favorieten. Als de kleine Luke gitaar leert spelen, is Fast Car een van de eerste deuntjes die onder de knie krijgt.

Fast Car

Chapman laat eerder al weten onder de indruk te zijn van Combs’ versie. Nadat het nummer de Country Songwriters-hitlijst bestormt, vertelt Chapman tegen Billboard: "Ik had nooit verwacht dat ik in de country-hitlijsten terecht zou komen, maar ik ben vereerd om er te zijn. Ik ben blij voor Luke en zijn succes en dankbaar dat nieuwe fans Fast Car hebben gevonden en omarmd." De teruggetrokken Chapman mijdt de schijnwerpers verder.

Tot de 66ste editie Grammy’s. Luke Combs verschijnt namelijk niet in zijn eentje op het podium. Naast hem staat Tracy Chapman met een akoestische gitaar in de hand. Countryster Combs lijkt tijdens het samenspel wel enigszins 'starstruck'. De zanger kijkt tijdens de live vertolking van het nummer steeds weer opzij, naar de heldin uit zijn jeugd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Turn The Lights Back On

Chapman is dit weekend niet de enige veteraan met een bijzonder optreden. Billy Joel zingt zondagavond zijn nieuwe popsong op het Grammy-podium. De 74-jarige muzieklegende bracht Turn The Lights Back On vorige week uit. Het is de eerste nieuwe single van de Joel sinds 2007.

De Amerikaanse singer-songwriter is zelf vijfvoudig Grammy-winnaar en is gedurende zijn indrukwekkende carrière maar liefst 23 genomineerd. De laatste keer dat hij op het podium stond van de Grammy’s was in 2002. Toen bracht hij samen met Tony Bennett New York State of Mind ten gehore.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie