Muzieknieuws

Duncan Laurence covert Top Gun-klassieker Take My Breath Away

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence covert Top Gun-klassieker Take My Breath Away

Duncan Laurence heeft een cover uitgebracht van een iconische track uit de jaren 80: Take My Breath Away van Berlin. Het nummer werd bekend dankzij de film Top Gun.

De Songfestivalwinnaar raakte geïnspireerd door het feit dat het vervolg op Top Gun, de filmhit met Tom Cruise uit 1986, binnenkort in de bioscoop verschijnt. "Terwijl ik me opmaak voor een nieuw hoofdstuk in mijn muzikale carrière deze zomer, voelt het heerlijk om een draai te kunnen geven aan een klassieker", laat hij weten.

Na zijn overwinning op het Songfestival van 2019 zag Laurence zijn track Arcade een wereldwijd succes worden. De track heeft inmiddels de indrukwekkende mijlpaal van een miljard streams bereikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Berlin

Take My Breath Away was in 1986 een enorme hit voor Berlin, en is nog steeds hét nummer waar de Amerikaanse band om bekendstaat. De song is geschreven door Giorgio Moroder, de Italiaanse producer die een enorme stempel op het discogenre drukt, en Tom Whitlock.

Overigens is Berlin niet de eerste keus om Take My Breath Away op te nemen. De eerste demo van het nummer wordt gemaakt door de band The Motels. Platenlabel Columbia ziet echter liever een andere artiest de track opnemen, en dus valt de keus uiteindelijk op Berlin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duncan Laurence in de NPO Radio 2 Top 2000

Met Arcade wist Duncan Laurence in 2019 het Eurovisie Songfestival te winnen. Ook in de NPO Radio 2 Top 2000 is het nummer populair: in de editie van 2021 stond Arcade op plek 251.

Ster advertentie
Ster advertentie