Muzieknieuws

Videoclip Total Eclipse Of The Heart bereikt 1 miljard views

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Videoclip Total Eclipse Of The Heart bereikt 1 miljard views

De videoclip van de Bonnie Tyler-klassieker Total Eclipse Of The Heart is alweer veertig jaar oud, maar wordt nog altijd veelvuldig bekeken. Inmiddels heeft de epische video een miljard views behaald op YouTube.

De door Jim Steinman geschreven powerballad is een iconisch nummer uit de jaren ’80 en wordt gezien als het lijflied van de Britse zangeres Bonnie Tyler. De ietwat creepy videoclip is al bijna net zo iconisch en fascineert nog tot de dag van vandaag. Het filmpje is geregisseerd door Russell Mulcahy, die ook de videoclip van Video Killed The Radio Star van The Buggles regisseerde. Dit was in 1981 de eerste videoclip die op MTV getoond werd.

Gangnam Style

Total Eclipse Of The Heart is zeker niet de eerste videoclip dat een miljard views bij elkaar gesprokkeld heeft; dat was Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse artiest Psy, in december 2012. De videoclips die sindsdien een miljard of meer views hebben gescoord, zijn voornamelijk nieuwe video’s. Een handvol videoclips van vóór het YouTube-tijdperk hebben inmiddels ook een miljard views aangetikt, waaronder Sweet Child O’ Mine en November Rain van Guns N’ Roses en Bohemian Rhapsody van Queen.

Nummer 1, maar niet in Nederland

Total Eclipse Of The Heart wordt in 1983 uitgebracht als de eerste single van Tylers album Faster Than The Speed Of Night, met een cover van het Bryan Adams-liedje Straight From The Heart op de B-kant. De single wordt haar grootste hit in de VS en Groot-Brittannië, waar het weken op nummer 1-hit doorbrengt. Terwijl Total Eclipse Of The Heart in de VS op nummer 1 staat, staat een andere Steinman-compositie op nummer 2: Making Love Out Of Nothing At All van Air Supply. In Nederland is het een beduidend minder groot succes. Tylers grootste hit hier is It’s A Heartache uit 1978.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie