Muzieknieuws

Frank was bij Dua Lipa en vond het fantastisch: 'Popshow zoals een popshow moet zijn'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank was bij Dua Lipa en vond het fantastisch: 'Popshow zoals een popshow moet zijn'

Op 17 en 18 mei staat hitkanon Dua Lipa in de Ziggo Dome. Frank van 't Hof en onze fotograaf waren aanwezig bij de eerste show op dinsdag, en het was een groot spektakel!

Future Nostalgia

De shows zijn onderdeel van de Future Nostalgia-tour van Dua Lipa. Dat is natuurlijk haar meest recente album met hits als Don't Start Now, Love Again en Levitating. De nostalgie spatte van het concert af, vertelt Frank. "De show startte met allemaal computergeluiden uit de jaren '90, en af en toe viel het scherm ook zogenaamd uit. En het was natuurlijk ook nostalgisch, omdat er alleen maar hits voorbij kwamen."

Opgeblazen kreeft

"Het was een popshow zoals een popshow moet zijn. Er was glitter, confetti en er kwamen bewegende delen uit het dak. Tijdens We're Good verscheen er ineens een hele grote opgeblazen kreeft het podium op en de dansjes klopten van begin tot einde. Het was écht een hele goede show."

Dua Lipa in Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray

Van jong tot oud

Het publiek was net zo gevarieerd als de setlist, van jong tot oud was aanwezig. Frank vertelt: "Het was super schattig: ik zat achter een meisje van een jaar of acht, die met haar moeder was. Zij stond op haar stoel alles keihard mee te zingen en haar moeder keek trots toe. Maar er was ook een man van in de zestig die compleet uit zijn plaat stond te gaan tijdens Be The One."

Nederlandse familie

Dua Lipa is groot fan van Nederland (en Amsterdam), en dat komt omdat zij familie in het land heeft wonen. Haar oma was zelfs aanwezig in de zaal, weet Frank te vertellen. En als je zo vaak aanwezig bent in een land, is het niet gek dat mensen je wat Nederlandse woordjes proberen te leren. "Op een gegeven moment zei ze 'Godverdomme, we gaan met z'n allen naar de klote.' Dat vond ik natuurlijk helemaal te gek."

Vanavond staat Dua Lipa nogmaals in Ziggo Dome, bereid je alvast voor met nog een aantal prachtige foto's.

Dua Lipa in Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray

Dua Lipa in Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray

Dua Lipa in Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray

Dua Lipa in Ziggo Dome

foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie