Muzieknieuws

Peter Gabriel komt in december met langverwacht nieuw album

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Gabriel komt in december met langverwacht nieuw album

Goed nieuws voor fans van de Engelse singer-songwriter Peter Gabriel. De mastermind achter Genesis brengt namelijk voor het eerst sinds 20 jaar een nieuw album uit dat volledig bestaat uit nieuwe muziek.

Het album verschijnt op 1 december en volg op zijn gelijknamige tour door Groot-Brittannië, Europa en Noord-Amerika.

'Klaar voor hun reis'

De plaat komt zeker niet uit de lucht vallen. Gabriel heeft namelijk de eerste tien singles van zijn tiende studioalbum al gedeeld. "Na een jaar vol ‘full moon’ releases, ben ik erg blij om al deze nieuwe nummers weer samen te zien op het goede schip, I/O en klaar voor hun reis de wereld in", zegt Gabriel via een persbericht.

Voor I/O sluit de singer-songwriter de handen ineen met een flink aantal muzikanten, waaronder David Rhodes en Tony Levin. Brian Eno en het Soweto Gospel Choir zijn ook terug te vinden ​​ook op de plaat.

Twee verschillende mixen

Van alle twaalf nummers op het album zijn twee mixen gemaakt: de Bright-Side Mix, verzorgd door Mark 'Spike' Stent, en de Dark-Side Mix door Tchad Blake. Luister hieronder naar beide mixen van het eerste nummer dat Gabriel van zijn nieuwe plaat uitbracht, Panopticom:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concertverslag Bart Arens

Afgelopen zomer staat Peter Gabriel na 10 jaar weer op een Nederlands podium. De ex-zanger van Genesis speelt live in Ziggo Dome en onze Bart Arens was erbij. Lees hier zijn verslag van dit bijzondere concert.

Ster advertentie
Ster advertentie