Muzieknieuws

Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson brengt soloalbum uit en gaat op tournee

foto: BMG
  1. Nieuwschevron right
  2. Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson brengt soloalbum uit en gaat op tournee

Voor het eerst in bijna twintig jaar brengt de frontman van heavymetalband Iron Maiden weer een soloplaat uit. Begin 2024 verschijnt zijn zevende soloalbum The Mandrake Project en daarna volgt een tour door Mexico en Brazilië.

Je zou denken dat Dickinson met alle albums en tournees van Iron Maiden genoeg om handen heeft, maar nu de band zijn tournee aan het afronden is, kan de zanger eindelijk weer eens eigen werk laten horen. The Mandrake Project is zijn eerste album sinds 2005 en is al jaren in de maak. Wat The Mandrake Project exact inhoudt, houdt Dickinson nog even geheim, maar we weten wel al dat hij wederom samenwerkt met gitarist Roy Z.

Ook naar Europa?

Vooralsnog zijn er alleen tourdata van Bruce Dickinson aangekondigd voor Mexico en Brazilië, waar hij in april en mei zal vertoeven. Iron Maiden is in Zuid-Amerika enorm populair, dus het is niet vreemd dat die concerten als eerste worden aangekondigd. Het is aannemelijk dat hij daarna voor een concertreeks naar Europa komt. Ondertussen is Iron Maiden bezig met het laatst rondje van de Future Past Tour, waarbij enkel nog de Canadese steden Calgary, Edmonton, Vancouver en het Californische Indio op de planning staan.

Ster advertentie
Ster advertentie