Muzieknieuws

U2's Bono en The Edge coveren ABBA: 'We zijn grote fans'

foto: BBC still
  1. Nieuwschevron right
  2. U2's Bono en The Edge coveren ABBA: 'We zijn grote fans'

Vanmiddag waren Bono en The Edge te gast bij de Piano Room van BBC Radio 2. Daar speelden de twee U2-muzikanten niet alleen hun eigen hit Vertigo, maar lieten ze ook een cover horen van ABBA’s S.O.S.

Bono en The Edge waren te gast in aanloop naar het nieuwe album van de Ierse rockband, getiteld Songs Of Surrender. Op het album dat (17 maart) uitkomt, heeft U2 40 nummers "opnieuw bedacht en opnieuw opgenomen".

Vertigo

Eerder bracht de band al remakes van hits als One, Beautiful Day en With Or Without You uit. En ook vandaag speelden de mannen een One bij de BBC. Maar gaven ook een voerde orkestrale vertolkingen van Vertigo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ABBA

In de special laten Bono en The Edge niet alleen nummers uit het eigen repertoire horen, maar bespreken ze ook wat de muzikale invloeden en inspiraties van de band zijn. En een daarvan is - verrassend genoeg - ABBA.

"We zijn grote fans van deze Scandinavische band en waarderen hun werk op een manier die in de loop der jaren is gegroeid", vertelt Bono over de Zweedse popgroep. "We zijn fans van de Bee Gees, wat mensen zich niet hadden kunnen voorstellen. We zijn fans van veel geweldige songwriters die niet noodzakelijkerwijs als erg hip worden gezien. En ik denk dat we gewoon waardering hebben voor hun werk."

'Een marketinggimmick'

Bono vertelt dat Benny Andersson een van de shows. van U2 kwam bezoeken, op het moment dat zij een versie van Dancing Queen opvoerden. "En [ze] speelden met ons op het podium."

"Dit is de geweldige ABBA," zegt Bono als hem wordt gevraagd welk nummer de artiesten spelen. "En dit is een marketinggimmick van U2 genaamd S.O.S.", grapt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

U2 in de Top 2000

In 2022 staat U2 21 keer in de NPO Radio 2. Sunday Bloody Sunday is hun meest succesvolle track op nummer 75. Benieuwd naar de 20 andere noteringen? Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie