Muzieknieuws

Deep Purple brengt eerste single uit van nieuw album

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Deep Purple brengt eerste single uit van nieuw album

De mannen van Deep Purple zitten niet stil! Nadat de band vorig jaar Whoosh hebben uitgebracht verschijnt in november weer een nieuw album: Turning To Crime.

Het album zal op 26 november in de winkels liggen, maar om fans al blij te maken is de eerste single al live gezet: 7 And 7.

Turning To Crime is het eerste studioalbum van Deep Purple waarbij de nummers niet geschreven zijn door de band zelf, maar eerder zijn opgenomen door andere artiesten. De bandleden hebben voor het coveralbum zorgvuldig nummers uitgekozen die eerder zijn opgenomen door onder meer Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream en The Yardbirds.

Vorig jaar december liet bassist Roger Glover al weten: "Deze COVID-situatie heeft ertoe geleid dat we niet kunnen touren. We draaien al meer dan een jaar met onze duimen, en het idee was om weer de studio in te duiken en nog een album te maken. Het is zo snel na het uitbrengen van ons laatste album, en misschien zal dat de dingen bederven, maar we gaan proberen om volgend jaar een ander album te maken. We experimenteren met dingen."

Luister hieronder naar 7 And 7:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie