Muzieknieuws

Nielson pakt TopSong met positieve boodschap op Stralen

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson pakt TopSong met positieve boodschap op Stralen

Stralen van Nielson is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Nielson schreef het nummer voor het televisieprogramma Voor Het Leven van KWF.

Er is altijd wel een reden om te stralen. Die boodschap wil Nielson overbrengen met zijn nummer Stralen. Deze week nog was hij te gast in Jan-Willem Start Op, waar hij vertelde over het ontstaan van dit bijzondere nummer.

Enorm rouwproces

Voor het tv-programma Voor Het Leven van KWF werd hij gevraagd om een nummer te schrijven. "De timing was te gek voor mij. Want ik was al een tijdje aan het rondlopen met het idee om een liedje te schrijven over hoe ik de afgelopen twee jaar heb doorgebracht", vertelt Nielson. De zanger heeft roerige tijden achter de rug. "Ik ben mijn neef verloren aan kanker, twee jaar geleden, hij was 28 jaar. Mijn broer kreeg in dezelfde maand ook kanker en mijn opa is in dezelfde maand ook doodgegaan aan kanker. Daardoor ben ik door een enorm rouwproces gegaan."

'Ik vind dat je moet stralen'

Dit zorgde ervoor dat Nielson zich echt besefte hoe kostbaar je gezondheid is. "Dat heeft mij gewoon heel erg veranderd", vertelt Nielson. Die verandering heeft hij gevangen in dit nieuwe nummer. "In de zin van dat ik iedere dag opsta met een nieuwe drijfveer. Ik vind dat je moet stralen, ik wil dat heel graag. Als alles het doet, m'n hart doet het, m'n lichaam doet het en m'n hersenen werken mee. Dan voel ik een soort verantwoordelijkheid naar mezelf en naar iedereen die het niet meer kan om er wat van te maken die dag."

Mooiste recensie

De mooiste recensie die hij maar kan krijgen heeft hij in ieder geval al te pakken. Die komt van zijn broer. "Hij stuurde mij een Whatsappje dat hij het heel bijzonder vond dat het me was gelukt om in een liedje te verwoorden wat hij voelt."

Nielson speelde Stralen deze week live bij Jan-Willem Start Op. Bekijk het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Stralen of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie