Muzieknieuws
BNNVARA

Nielson brengt single uit om inzamelingsactie KWF te steunen

foto: Chantal Koolhovenfoto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson brengt single uit om inzamelingsactie KWF te steunen

Speciaal voor het televisieprogramma Voor Het Leven schreef Nielson een nieuwe single. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij waarom dit voor hem zo bijzonder is.

Volgende week maandag komt Voor Het Leven op televisie. Een programma dat voorheen Sta Op Tegen Kanker heette en als doel heeft zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Nielson schreef speciaal voor die avond een nummer. De actie van KWF en AVROTROS gaat Nielson namelijk aan het hart. "De timing van dit verzoek van KWF was te gek voor mij. Want ik was al een tijdje aan het rondlopen met het idee om een liedje te schrijven over hoe ik de afgelopen twee jaar heb doorgebracht", vertelt Nielson. De zanger heeft roerige tijden achter de rug. "Ik ben mijn neef verloren aan kanker, twee jaar geleden, hij was 28 jaar. Mijn broer kreeg in dezelfde maand ook kanker en mijn opa is in dezelfde maand ook doodgegaan aan kanker. Daardoor ben ik door een enorm rouwproces gegaan."

'Ik vind dat je moet stralen'

Dit zorgde ervoor dat Nielson zich echt besefte hoe kostbaar je gezondheid is. "Dat heeft mij gewoon heel erg veranderd", vertelt Nielson. Die verandering heeft hij gevangen in het liedje Stralen, dat hij voor de KWF schreef. "In de zin van dat ik iedere dag opsta met een nieuwe drijfveer. Ik vind dat je moet stralen, ik wil dat heel graag. Als alles het doet, m'n hart doet het, m'n lichaam doet het en m'n hersenen werken mee. Dan voel ik een soort verantwoordelijkheid naar mezelf en naar iedereen die het niet meer kan om er wat van te maken die dag."

Nielson brengt single uit om inzamelingsactie KWF te steunen

Luister het nummer van Nielson hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie