Muzieknieuws

ABBA's Benny Andersson en Elton John spelen samen in op TikTok-viral

foto: Screenshot TikTok
  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA's Benny Andersson en Elton John spelen samen in op TikTok-viral

Op TikTok hebben Benny Andersson van ABBA en Elton John gereageerd op een fragment dat de afgelopen viral ging op de app. Het ging om een mashup van ABBA's Chiquitita en Bennie and the Jets van Elton John.

"Ik hoorde dat Chiquitita weer trending was... met Elton John!", staat in de post die dinsdag verscheen op het TikTok-account van ABBA. In de bijbehorende video is te zien hoe Benny Andersson de eerste maten van Chiquitita op een piano speelt, om vervolgens over te schakelen naar Elton John, die het intro van Bennie and the Jets speelt.

Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mash-up ging viral

Met de post reageren Andersson en John op een video die onlangs viral ging op het platform. TikTok-gebruiker reymifasol plaatste eind juni een kort fragment met de vraag: "Wat als Bennie and the Jets fan van ABBA zouden zijn?" In de video was te horen hoe het intro van Chiquitita naadloos overging in de eerste maten van Bennie and the Jets.

TikTok-gebruikers kunnen op het platform de audio van video's gebruiken in hun eigen posts. In de maand nadat reymifasol de mash-up van Chiquitita en Bennie and the Jets plaatste, is de audio al in ruim 50.000 posts gebruikt op het platform.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie