Muzieknieuws

Luister mee: is dit de nieuwe band van Adam Levine?

foto: Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister mee: is dit de nieuwe band van Adam Levine?

Een mysterieuze release in de muziekwereld. Work It Out is het eerste nummer van de spiksplinternieuwe elektronische-popgroep Purple Tears. Niks geks, zou je denken, maar volgens Rolling Stone is de zanger niemand minder dan een wereldberoemde Grammy-winnaar.

"Er zit een bekende, Grammy Award-winnende artiest achter Purple Tears", vertelt een onbekende bron tegen het Amerikaanse tijdschrift. "Ze hebben succes gehad als onderdeel van een groep en als medewerker met andere branche-iconen."

Is Adam Levine de mysterieuze zanger?

Purple Tears bracht het nummer vandaag uit onder Warner Records. Op de debuutsingle is een couplet van Swae Lee te horen en het nummer zou zijn geschreven door onder andere Adam Levine. De vraag rest: is Levine ook de zanger van Work It Out of horen we toch een andere stem?

Er zijn een paar hints die erop wijzen dat de Maroon 5-voorman inderdaad te horen is op het nummer. Ten eerste omschrijft de platenmaatschappij Purple Tears zelf als "baanbrekend kunstenaarsproject met veelgeprezen veteranen uit de industrie". Daarnaast vermeldt de visual ook Day One Entertainment, die op Instagram de werknemers van Warner Music Group volgt. Een aantal van hen zijn eerder deze week pas aangekondigd door het label.

Ook bevestigt Rolling Stone dat Six5 Productions een trademark heeft aangevraagd voor 'Purple Tears'. En laat dit bedrijf nou net eigendom zijn van Jason Evigan. Deze producer schreef en produceerde verschillende hits van Maroon 5, waaronder Girls Like You en What Lovers Do.

Oordeel zelf

Volgens de anonieme bron zijn er ook hints over de identiteit van de zanger verstopt in de videoclip. Denk jij de artiest te herkennen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie