Muzieknieuws

Freddie Mercury schittert op nieuwe Queen-single Face It Alone

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Freddie Mercury schittert op nieuwe Queen-single Face It Alone

Queen heeft een niet eerder uitgebrachte track met een zangpartij van Freddie Mercury uitgebracht. Beluister Face It Alone hier!

“We hebben een klein juweeltje van Freddie teruggevonden, dat we een beetje waren vergeten”, vertelt drummer Roger Taylor over Face It Alone, het ‘nieuwe’ nummer van Queen dat vandaag is uitgebracht. Het is de eerste single van de band in acht jaar tijd.

Verloren gewaand

Brian May verwachtte in eerste instantie dat de opname van Face It Alone niet meer te redden was. “Maar de engineers hebben het tegendeel bewezen”, vervolgt Roger Taylor. “We hebben er vaak naar gekeken, en gedacht: nee, dit is niet meer te redden. Maar we hebben nog één poging gedaan, en onze geweldige technici zei: ‘We kunnen dit.’ Het was alsof we losse stukjes aan elkaar naaiden. Het eindresultaat is prachtig geworden, heel aangrijpend.”

Face It Alone is opgenomen tijdens de sessies voor The Miracle, het album dat Queen in 1989 uitbracht, met songs als I Want It All en Breakthru erop. In deze periode leed Freddie Mercury al aan aids, de diagnose waar hij in de songtekst van het nummer naar lijkt te verwijzen.

Quote

When something here so near / And dear to life / Explodes inside / You feel your soul / Is set on fire

Queen, Face It Alone

Beluister Face It Alone hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mysterieuze billboards

De release van Face It Alone werd de afgelopen weken aangekondigd via billboards over de gehele wereld. Inwoners van onder andere Groot-Brittannië, Mexico, Canada en Japan zagen borden met Freddie Mercury, het logo van Queen en de titel Face It Alone.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Queen in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Queen de hofleverancier van de NPO Radio 2 Top 2000. De Britse band staat met 35 nummers in de lijst, met Bohemian Rhapsody op de koppositie.

Ster advertentie
Ster advertentie