Muzieknieuws

Liam Gallagher en John Squire slaan handen ineen voor Just Another Rainbow

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Liam Gallagher en John Squire slaan handen ineen voor Just Another Rainbow

Liam Gallagher en John Squire hebben eindelijk de eerste single van hun aankomende samenwerking gedeeld. Hieronder hoor je hoe het klinkt.

Na een officiële aankondiging vorige maand, arriveert vandaag het eerste voorproefje van het gezamenlijke album van het voormalige Oasis-lid en de gitarist van Stone Roses. Het psychedelische 60’s-geïnspireerde Just Another Rainbow opent met een herkenbaar riff van Squire, gevolgd door Gallaghers zang.

'Voorrecht van de luisteraar'

"Voor mij is de meest voor de hand liggende interpretatie van Just Another Rainbow dat het gaat over teleurstelling en het gevoel dat je nooit krijgt wat je echt wilt", zegt Squire in een gezamenlijke verklaring. "Maar ik houd er niet van om liedjes uit te leggen. Ik denk dat dat het voorrecht is van de luisteraar; het is wat je er zelf van maakt. Voor mij is het ook een van de meest opbeurende nummers die we samen hebben gemaakt. En dat is vreemd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe muziek en shows

De plaat moet nog uitkomen, maar Gallagher is in ieder geval vol zelfvertrouwen en prees de samenwerking eerder als "de beste plaat sinds [The Beatles] Revolver". Een gezamenlijk persbericht bevestigt dat "er nog veel meer nieuwe muziek zal komen" van het duo uit Manchester. En dat er "ook wel eens shows zouden kunnen zijn".

Gallagher prijst Squire als een "top songwriter", naast zijn overduidelijke kwaliteiten als gitarist. "De melodieën zijn mega en het gitaarspel is vanzelfsprekend. Maar ik denk dat zelfs als je alle gitaren eraf haalt, je de nummers allemaal akoestisch kunt spelen en dat je er nog steeds versteld van zult staan."

Ster advertentie
Ster advertentie