Muzieknieuws

Suzan & Freek brengen tweetalige single uit met Claude

foto: Lina Drakostamatis
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan & Freek brengen tweetalige single uit met Claude

Na een hele reeks Nederlandstalige hits brengen Suzan & Freek een single uit met de Franse slag. Samen met zanger Claude hebben ze het tweetalige nummer Vas-y (Ga Maar) opgenomen.

De Congolees-Nederlandse zanger Claude brak vorig jaar door met zijn gigantische hit Ladada (Mon Dernier Mot). Dit voorjaar scoorde hij nog een klapper van een hit, nu met Layla. Producer Arno Krabman werkte met zowel Claude als Suzan & Freek en stelde een samenwerking tussen de twee hitkannonen voor. “Ik ben al jaren fan van Suzan & Freek”, zegt Claude enthousiast. “Voor mij echt een droom die uitkomt.”

Only Frans

De eerste opzet van Vas-y (Ga Maar) kwam uit de pen van Claude, producer Arno en songschrijver Joren van der Voort. “Ons Frans is niet geweldig, dus we verstonden de tekst niet helemaal, maar we voelden de urgentie van de song”, vertelt Freek over de eerste keer dat hij het nummer hoorde. Het duo schreef vervolgens het Nederlandse deel van de songtekst.

Uitverkochte concerten

Het drietal staat te poppelen om Vas-y (Ga Maar) live ten gehore te brengen. Grote kans dat dit in november gaat gebeuren in de Ziggo Dome, wanneer Claude het voorprogramma verzorgt voor de uitverkochte concertreeks van Suzan & Freek. Eind oktober treden zowel Suzan & Freek als Claude op als onderdeel van The Streamers in het Gelredome. Wellicht dat ze het nummer daar ook al gaan zingen.

Beluister de single op Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie