Muzieknieuws

Biopic van Michael Jackson in 2025 te bewonderen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Biopic van Michael Jackson in 2025 te bewonderen

In de reeks succesvolle biografische films van sterren als Elvis, Queen en Elton John, betreedt nu ook Michael Jackson het witte doek met de aankomende biopic Michael. Lees hieronder wanneer de film te zien is.

Het script en de cast van de film waren al geruime tijd klaar, maar konden niet worden gerealiseerd vanwege stakingen. Tijdens de SAG-AFTRA-staking, waar leden van deze vakbond voor
televisie- en filmacteurs in Hollywood het werk neerlegden, kwam de productie tot stilstand.

Maar nu is het zover: op 22 januari 2024 beginnen ze met filmen. Ruim een jaar later, op 18 april 2025, is de biopic Michael te zien op het witte doek. Geregisseerd door Antoine Fuqua en met de opkomende Jaafar Jackson in zijn eerste grote rol, belooft deze film een intrigerende inkijk in het leven van de overleden King of Pop.

Neefje in de hoofdrol

Fuqua, bekend van Training Day, is enthousiast over de keuze voor Jaafar Jackson als de zanger. “Het is ongelofelijk hoeveel Jaafar op zijn oom lijkt”, vertelt Fuqua aan Entertainment Weekly. “Hij klinkt als hem, danst als hem en zingt als hem. Het is echt ongelofelijk.” Jaafar is zelf ook erg enthousiast: "Ik voel me vereerd en nederig om het verhaal van mijn oom Michael tot leven te brengen", schrijft hij op zijn Instagram.

Thriller of geen thriller?

Michael wordt geproduceerd door Graham King, bekend van Bohemian Rhapsody, en geschreven door John Logan. De biopic wordt voorgesteld als een meeslepend en eerlijk portret van de man die de wereld heeft betoverd. Uit de officiële synopsis blijkt dat het een epische film wordt waarin de hoogte- en dieptepunten van Jacksons leven in de schijnwerpers staan. Van menselijke kanten en persoonlijke strijd tot onbetwistbaar creatief genie, geïllustreerd door zijn meest iconische optredens. Of de film zal ingaan op de discussies rondom Jackson, is nog onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie