Muzieknieuws

The Rolling Stones werken met Paul McCartney en Ringo Starr op nieuw album

foto: ANP / Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones werken met Paul McCartney en Ringo Starr op nieuw album

Naar verluidt zijn Paul McCartney en Ringo Starr te horen op het aankomende album van The Rolling Stones. Het nieuwe werk van de band is nog niet officieel aangekondigd.

Het Amerikaanse Variety schrijft van verschillende bronnen bevestigd te hebben gekregen dat Paul McCartney en Ringo Starr tijd in de studio hebben doorgebracht met The Rolling Stones. Eerstgenoemde zou baspartijen hebben toegevoegd aan de plaat, die nog niet officieel is aangekondigd.

Mick Jagger en Keith Richards hebben al meerdere keren laten weten aan nieuwe muziek te werken. "We hebben een aantal nummers opgenomen", zei de zanger in 2020. "We nemen nog wat zangpartijen en wat andere instrumenten op, maar wat we al gedaan hebben klinkt goed." In 2022 liet Richards weten dat hij met Jagger "meer nummers heeft opgenomen dan hij kan tellen". Een maand geleden gaf de gitarist aan dat er nieuwe muziek onderweg is.

De nieuwe Rolling Stones-plaat zou in samenwerking met producer Andrew Watt opgenomen worden. Het is het eerste album van de Britse veteranen sinds coverplaat Blue & Lonesome uit 2016, en het eerste originele Stones-werk sinds A Bigger Bang uit 2005.

Eerdere samenwerkingen

In een Q&A op zijn website liet Paul McCartney onlangs weten met verschillende mensen opnamesessies te hebben gehad, waaronder Andrew Watt. "Hij is erg interessant, we hebben het naar onze zin gehad", schrijft McCartney.

Het is niet de eerste keer dat Beatles en Stones samenwerken: al zijn die collaboraties wel zeldzaam. In 1965 waren John Lennon en Paul McCartney te horen als achtergrondzangers op de Stones-track We Love You. Drie jaar later speelde Brian Jones saxofoon op een nummer van The Beatles, het b-kantje You Know My Name (Look Up The Number).

Daarnaast waren The Beatles verantwoordelijk voor de eerste hit die The Rolling Stones ooit scoorden: I Wanna Be Your Man. McCartney en Lennon schreven het nummer en gaven het aan The Stones, die het in 1963 als single uitbrachten. The Beatles namen het nummer zelf op met Ringo Starr op zang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Rolling Stones en The Beatles in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn The Rolling Stones 23 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. The Beatles doen het nog beter: de Fab Four staat 31 keer in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie