Muzieknieuws

Rammstein kondigt optreden in Stadspark Groningen aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein kondigt optreden in Stadspark Groningen aan

Rammstein komt terug naar Nederland. De Duitse industriële metalband staat in de zomer van 2023 in Stadspark Groningen.

De band rond zanger Till Lindemann gaf in juli nog twee uitverkochte optredens in het Goffertpark in Nijmegen, en kondigt nu alweer een nieuwe reeks shows aan. Als onderdeel van hun Europe Stadium Tour staan de Duitsers op donderdag 6 juli 2023 in Stadspark Groningen. De kaartverkoop voor de show start op donderdag 8 september om 10.00 uur.

Zeit

Naast de recente optredens in onder andere het Goffertpark was Rammstein ook in de studio actief: de band bracht eind april hun achtste plaat Zeit uit. Daarmee liet de controversiële band zien in een uiterst productieve fase te zitten: de voorganger van Zeit was het titelloze album uit 2019 (met onder andere de hits Deutschland en Radio erop), dat het eerste nieuwe werk in tien jaar tijd was.

Sinds debuutplaat Herzeleid uit 1995 is Rammstein beroemd (en berucht) geworden vanwege hun stampende industriële songs, waarin de bariton van frontman Till Lindemann satirische, maatschappijkritische teksten spuwt. Het leverde wereldwijde hits als Du Hast, Sonne en Engel op. Op het podium heeft Rammstein een reputatie voor spectaculaire shows vol vuurwerk, vlammenwerpers en strak gespeelde

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rammstein in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Rammstein zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering voor de Duitsers is Du Hast op plek 140 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie