Muzieknieuws

Huub van der Lubbe speelt hoofdrol in musical De man van La Mancha

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Huub van der Lubbe speelt hoofdrol in musical De man van La Mancha

Voormalig De Dijk-frontman Huub van der Lubbe gaat de rol van Don Quichot spelen in De man van La Mancha. De zanger is vanaf het najaar in de musical te zien.

Voor Huub van der Lubbe is de rol een primeur: de zanger, die 41 jaar actief was als frontman van De Dijk, speelt voor het eerst in een musical. Het gaat om de klassieker De man van La Mancha, die is gebaseerd op de roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha uit de 17e eeuw.

"Na De Dijk wilde ik iets heel anders doen", vertelt Van der Lubbe, die in december op het podium van Paradiso afscheid met de legendarische nederpopband. "Ik zag De man van La Mancha toen ik zestien was, het is de beste musical die ik ooit gezien heb. Toen ze me belden voor de rol van Don Quichot, hoefde ik daar niet lang over na te denken."

De musical gaat op 17 december in première in het DeLaMar in Amsterdam. Tot en met juni 2024 wordt hij door heel Nederland uitgevoerd.

Beroemde voorgangers

De Amerikaanse musicalversie van het verhaal van Cervantes is sinds 1965 al ruim 2000 keer uitgevoerd. In Nederland was hij in 1968 voor het eerst te zien, destijds met rollen van Carry Tefsen, Lex Goudsmit en Guus Hermus. In 1993 ging de uitvoering van het Koninklijk Ballet Vlaanderen in première, met nummers die vertaald waren door Stef Bos. In die uitvoering speelde Ramses Shaffy de rol van Cervantes en Don Quichot, de personages die Huub van der Lubbe vanaf dit jaar vertolkt.

Ster advertentie
Ster advertentie