Muzieknieuws

Rolling Stones-tentoonstelling in 2023 weer te zien in Groninger Museum

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rolling Stones-tentoonstelling in 2023 weer te zien in Groninger Museum

De tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped is vanaf 30 juni 2023 te zien in het Groninger Museum. Het is tweede keer dat de tentoonstelling daar te bewonderen is, in 2020 was hij daar maar slecht vier weken te zien vanwege de coronapandemie.

In november 2020 opende frontman Mick Jagger online de tentoonstelling. De rockband was destijds erg enthousiast over de eerste internationale tentoonstelling die over hen te zien was, zo ook in Nederland. “We zijn erg trots op deze tentoonstelling. We wilden niet alleen teruggaan in onze geschiedenis, maar ook dat iedereen die langskomt precies zou ervaren en voelen hoe het is om in The Rolling Stones te spelen. Dit is de eerste keer dat de tentoonstelling naar Nederland komt, we hopen dat jullie er allemaal van genieten”, zeiden The Rolling Stones hier destijds zelf over tegen het Groninger Museum.

Iconische kostuums en instrumenten

Met The Rolling Stones - Unzipped krijg je een kijkje in het zestigjarig bestaan van de Britse band. Voor de tentoonstelling zijn ruim vierhonderd originele objecten verzameld uit de eigen verzameling van The Rolling Stones. De objecten bestaan naast iconische kostuums en instrumenten ook uit zeldzame audiofragmenten, posters en persoonlijke dagboeken.

Ster advertentie
Ster advertentie