Muzieknieuws

Miley Cyrus steekt Psycho Killer in een nieuw jasje

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Miley Cyrus steekt Psycho Killer in een nieuw jasje

Miley Cyrus geeft een verrassende countrytwist aan Talking Heads' Psycho Killer tijdens een intieme show in Los Angeles. In de clip is te zien hoe de zangeres de klassieker uit 1977 nieuw leven inblaast. Bekijk de video hieronder!

De clip toont hoe Cyrus de basdrum en snel tokkelende gitaar van het origineel verruilt voor een met de vingers geplukte akoestische gitaar en banjo, waardoor het nummer een onverwachte country-twist krijgt. Tijdens het optreden zingt de zangeres alternatieve teksten voordat ze het publiek aanspreekt: "Ken je dit nummer? Dit is het normale gedeelte", waarna ze het refrein van Psycho Killer ten gehore brengt.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tributealbum

De video van het optreden circuleert op sociale media en komt enkele weken nadat A24 heeft aangekondigd te werken aan een Talking Heads tribute-album. Dit album zal covers bevatten van het iconische live-album Stop Making Sense van de postpunk- en new waveband. Fans speculeren nu dat Miley Cyrus' optreden een voorproefje kan zijn van haar bijdrage aan dit project, waarop ook artiesten als Lorde en Paramore te horen zullen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie