Muzieknieuws

The Black Crowes ‘laten bullshit in het verleden’ met nieuw album Happiness Bastards

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Crowes ‘laten bullshit in het verleden’ met nieuw album Happiness Bastards

Op Instagram kondigen The Black Crowes aan dat ze na 15 jaar hun bullshit in het verleden laten en met nieuw materiaal komen. Het 10e studioalbum Happiness Bastards komt uit op 15 maart 2024. In de post laten ze alvast een voorproefje horen van het album met een nieuwe single Wanting And Waiting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In een persbericht vertellen de broers Chris Robinson, zanger, en Rich Robinson, gitarist, aan Consequence dat ze na vele meningsverschillen over de jaren heen nu ‘twee happy bastards zijn met een album om die overwinning te laten zien’. Chris voegt daar aan toe dat Happiness Bastards officieel een liefdesletter is naar rock-’n-roll. “Rich en ik zijn altijd aan het schrijven en muziek aan het maken. Dat is nooit voor ons gestopt, dat is waar we onze harmonie terug hebben gevonden. Dit album representeert dat.”

Zo trots als een kraai

“Onze jaren van ervaring met het schrijven, maken van muziek en de wereld toeren hebben we in deze opnames gestopt. Onder leiding van een van de beste producers op de markt, Jay Joyce”, plakt Rich achter het statement van zijn broer aan. “Ik ben ongelofelijk trots op wat we hebben gemaakt.”

De ene kraai pikt de andere de ogen niet (meer) uit

Chris en Rich Robinson bekvechten al sinds de begindagen van The Black Crowes. Zo erg zelfs dat de band in 2015 uit elkaar gaat. De vervreemding tussen de broers lijkt tóch goed te komen wanneer zij in 2019 een reünie-tour aankondigen om het 30-jarig jubileum te vieren van het debuutalbum $hake Your Money Maker. Deze werd door COVID-19 pas in 2022 weer opgepakt. Happiness Bastards verbreekt een 15-jaar lange pauze van origineel materiaal sinds het album uit 2009: Before The Frost… Until The Freeze. De band heeft in die tijd nog wel covers of oudere nummers uitgebracht, zoals op Croweology. Ook brachten ze in 2021 een film uit, Brother Of A Feather, die de reünie tussen de broers viert. 2024 markeert ook het 40-jarig bestaan van de band.

Luister hier alvast naar Wanting And Waiting:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie