Muzieknieuws

Robbie Williams speelt verrassende gastrol op nieuwe single punkduo Soft Play

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams speelt verrassende gastrol op nieuwe single punkduo Soft Play

Robbie Williams is te horen op een keiharde punksong. De Britse zanger werkt samen met het duo Soft Play, voorheen bekend als Slaves, op hun nieuwe single Punk's Dead.

Soft Play breekt in 2015 door als Slaves met hun debuutplaat Are You Satisfied?, waarop vlammende songs als The Hunter, Sockets en Live Like an Animal staan. Ondanks die populariteit krijgt het Britse duo ook de nodige kritiek te verduren op hun bandnaam.

In december 2022 maken de leden dan ook bekend voortaan door het leven te gaan als Soft Play. "Toen we onze band Slaves noemden, was dat uitsluitend bedoeld als een verwijzing naar de dagelijkse sleur", schreven ze. "Maar ondanks onze originele intentie beseffen we dat de naam Slaves problematisch is." De bandnaam, die beledigend was voor de geschiedenis van tot slaaf gemaakte mensen, werd dus veranderd. "Onze muziek is voor iedereen", schreef Soft Play.

Robbie Williams

Nu is er een eerste single voor Soft Play, Punk's Dead. Daarop is een verrassende gastrol weggelegd voor niemand minder dan Robbie Williams, die nog niet eerder op zo'n stevige track te horen is geweest.

Het nummer draait om de manier waarop in sommige hoeken gereageerd werd op het besluit om de bandnaam Slaves te veranderen in Soft Play. Het werd de leden verweten dat ze te politiek correct zijn door te luisteren naar de kritiek op hun voormalige bandnaam.

In Punk's Dead zingt Williams dan ook teksten als "Snowflake, snowflake, cherries on the woke cake". Beluister het nummer hieronder, met de bijdrage van Williams vanaf 1:58.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie