Muzieknieuws

Kijktip! Golden Earring op NPO 2 Extra

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip! Golden Earring op NPO 2 Extra

Op maandag 8 en dinsdag 9 november is de documentaire Golden Earring – That Day te zien op NPO 2. In de dagen vooraf kun je verschillende concertregistraties zien op NPO 2 Extra.

Deze week werd bekendgemaakt dat Golden Earring de opnames van hun allerlaatste liveshow uit november 2019 uitbrengen op cd, dvd en lp. De Haagse formatie zag zich eerder dit jaar genoodzaakt te stoppen nadat bandlid George Kooymans werd gediagnosticeerd met ALS. Er kwam geen afscheidsconcert, maar wel een tweedelige documentaire getiteld Het uur van de wolf: Golden Earring - That day. In de komende dagen is op NPO 2 Extra veel te zien over de band en op maandag 8 en dinsdag 9 november is de documentaire Golden Earring – That Day te zien op NPO 2.

Bekijk hieronder een overzicht:

Golden Earring live - Five Zero at the Ziggo Dome

Wanneer: vrijdag 5 november om 22:00 uur
Waar: NPO 2 Extra

Omschrijving:
Registratie van het jubileumconcert Five Zero dat Golden Earring op 12 december 2015 gaf in de Ziggo Dome.

Golden Earring live vanuit Luxor

Wanneer: zaterdag 6 november om 22:00 uur
Waar: NPO 2 Extra

Omschrijving:
Samenvatting van het akoestische concert van de Golden Earring in Het Luxor Theater in Rotterdam tijdens hun theatertournee van 1997.

Golden Earring live from the Twilight Zone

Wanneer: zondag 7 september om 22:00 uur
Waar: NPO 2 Extra

Omschrijving:
Registratie door Dick Maas van het ‘Back Home-concert’ dat Golden Earring gaf in de Groenoordhallen in Leiden in 1984, na terugkomst van een tour door de VS.

Tweedelige documentaire Golden Earring – That Day

Wanneer:
Maandag 8 november om 20:35 uur: Golden Earring - That day - deel 1
Dinsdag 9 november om 20:35 uur: Golden Earring - That day - deel 2

Waar: NPO 2

Het Uur van de Wolf blikt maandag 8 en dinsdag 9 november terug op hun zestig-jarige bestaan in de documentaire Het uur van de wolf: Golden Earring - That day.. De documentaire bevat nog niet eerder vertoonde concertfragmenten, werkopnamen en nieuw archiefmateriaal, deels afkomstig uit privé-archieven.

Aansluitend op deze twee delen zijn op NPO 2 Extra Eight Miles High en clips 1966 - 1984 te zien.

Bart in gesprek met Golden Earring over Radar Love

In 2019 sprak onze Bart Arens met de mannen van Golden Earring over Radar Love voor zijn Barts Classic Track. In de aflevering luisteren Barry Hay en Rinus Gerritsen na een lange tijd de losse sporen terug van hun allergrootste hit. Bekijk hier alles terug.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie