Muzieknieuws

Paolo Nutini keert terug met nieuwe songs Through the Echoes en Lose It

foto: Shamil Tanna / Warner Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Paolo Nutini keert terug met nieuwe songs Through the Echoes en Lose It

Na acht jaar is Paolo Nutini terug met nieuw werk. De Schotse songwriter heeft twee songs uitgebracht, die afkomstig zijn van het in juli te verschijnen album Last Night in the Bittersweet.

Through the Echoes en Lose It zijn de eerste nieuwe songs van Nutini sinds hij in 2014 het album Caustic Love uitbracht, waar onder andere zijn enorme hit Iron Sky op stond. De singles zijn een voorbode van het aankomende vierde album van de Schotse songwriter, Last Night in the Bittersweet, dat op 1 juli verschijnt.

Through the Echoes

Van de twee nieuwe nummers heeft Through the Echoes de meest herkenbare Nutini-sound. Rustige akoestische instrumentatie biedt uitgebreid de ruimte voor de heerlijk rasperige stem van de zanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lose It

Met Lose It laat de songwriter een wat experimenteler rockgeluid horen. Nutini belooft dat Last Night in the Bittersweet een veelvoud aan genres zal beslaan, van classic rock tot post-punk, en met deze song geeft hij alvast een voorproefje van die diversiteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paolo Nutini in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 was Paolo Nutini met één track in de bovenste regionen van de NPO Radio 2 Top 2000 terug te vinden: Iron Sky stond op plek 70 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie