Muzieknieuws

Kijktip op tv! Concertregistratie Duran Duran live in Manchester

foto: screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip op tv! Concertregistratie Duran Duran live in Manchester

Vanavond is het optreden van Duran Duran in de Men Arena in Manchester uit december 2011 te zien op NPO 2 Extra! Vooraf is ook nog Classic Albums: Tears for Fears - Songs From the Big Chair te zien.

Classic Albums: Tears for Fears - Songs From the Big Chair

Documentairereeks over legendarische platen die algemeen worden beschouwd als mijlpalen in de popgeschiedenis en als hoogtepunten in de carrière van de al even beroemde artiesten die ze gemaakt hebben. Het album The Big Chair van de New Wave Band Tears for Fears is een van de beste albums van de New Wave rock scene van de tachtiger jaren en het album was bepalend voor de scene van toen. Uitgangspunt van de nummers van The Big Chair is de gothic synth-pop basis van de band en deze werd gecombineerd met andere muziek. Die werkwijze leidde tot lovende kritieken en tot de internationale hit singles als Mothers Talk, Shout en Everybody Wants To Rule The World. Met volledige medewerking van de band onderzoekt deze documentaire hoe het album tot stand kwam.

Wanneer: 25 februari - 22:35 - 23:35 uur
Waar: NPO 2 Extra

Duran Duran live in Manchester

Het optreden van Duran Duran in de Men Arena in Manchester december 2011 is onderdeel van hun All You Need Is Now-wereldtournee. Voor een uitverkocht publiek van 21.000 mensen, speelt de band hit na hit waaronder White Lines en Notorious. Dit concert brengt alle elementen van Duran Duran samen; popmuziek, kunst, technologie en mode.

Wanneer: 25 februari - 23:35 - 00:30 uur
Waar: NPO 2 Extra

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie