Muzieknieuws

Elvis Costello geeft concert in Het Concertgebouw in Amsterdam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elvis Costello geeft concert in Het Concertgebouw in Amsterdam

Elvis Costello staat in september op het podium van Het Concertgebouw. Het is het eerste optreden van de Britse zanger in het theater in Amsterdam in dertig jaar tijd.

Op dinsdag 26 september geeft Elvis Costello een optreden in Het Concertgebouw in Amsterdam. Kaarten voor het optreden gaan op vrijdagochtend om 10.00 uur in de voorverkoop.

Bij de show in Het Concertgebouw staat Costello op het podium met Steve Nieve, de toetsenist waar hij al vrijwel zijn gehele carrière mee samenwerkt. Nieve voegde zich in 1977 bij Costello's begeleidingsband The Attractions, die hem de komende jaren zou begeleiden op albums als This Year's Model (1978) en Blood & Chocolate (1986). Zo was Nieve samen met Costello te horen op nummers als Pump It Up en I Want You.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Costello gaf dertig jaar geleden ook al een optreden in Het Concertgebouw. Toen stond hij op het podium met de Britse strijkersgroep de Brodsky Quartet, ter ondersteuning van hun album The Juliet Letters. Costello's laatste optreden op Nederlandse bodem was in 2018, toen hij een show gaf in de tuin van Paleis Soestdijk.

Sindsdien heeft de Brit niet stilgezeten: Costello bracht na die show in Paleis Soestdijk nog drie platen uit: Look Now (2018), Hey Clockface (2020) en The Boy Named If (2022).

Elvis Costello in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 was Elvis Costello twee keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, met zijn cover van She op 599 en I Want You op 974.

Ster advertentie
Ster advertentie