Muzieknieuws

Arcade van Duncan Laurence een miljard keer gestreamd op Spotify

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Arcade van Duncan Laurence een miljard keer gestreamd op Spotify

Duncan Laurence heeft deze week een imposante mijlpaal bereikt: zijn nummer Arcade is een miljard keer gestreamd op Spotify. Hij is pas de derde Nederlandse artiest die over die grens gaat.

Arcade bereikte op dinsdag de mijlpaal van een miljard streams. Daarmee heeft Duncan Laurence een primeur: het is voor het eerst dat een Songfestivalnummer zo vaak beluisterd is op Spotify. Daarnaast is de zanger uit Spijkenisse de derde Nederlander waarvan een nummer een miljard keer gestreamd is. Collega's Martin Garrix (met In the Name of Love en Scared to Be Lonely) en Tiësto (The Business) gingen hem voor.

"Ik moest mezelf even knijpen om zeker te weten dat de afgelopen paar jaar geen droom was. Maar nee, het is echt waar", schrijft Laurence als reactie op het nieuws op Instagram. "Een miljard. Ik heb geprobeerd om me dit nummer voor te stellen. In de vorm van korrels zand of sterren, en hoewel ik behoorlijk ver kwam, is het te veel om te bevatten. Wanneer ik besef dat mensen Arcade een miljard keer hebben afgespeeld, begint mijn hoofd te tollen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duncan Laurence in de NPO Radio 2 Top 2000

Arcade doet het niet alleen goed op Spotify: het nummer scoort ook in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 365 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie