Muzieknieuws

Voormalig Train-bassist Charlie Colin op 58-jarige leeftijd overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig Train-bassist Charlie Colin op 58-jarige leeftijd overleden

Charlie Colin, de oorspronkelijke bassist en een van de oprichters van Train, is overleden op 58-jarige leeftijd. De muzikant kwam om het leven na een val in een douche in Brussel.

Wanneer Colin precies is overleden, is tot op heden onduidelijk. Volgens TMZ verbleef de artiest in Brussel waar hij op het huis van een vriend had gepast. De bassist zou volgens zijn moeder naar de Belgische hoofdstad zijn gereisd om een masterclass te geven aan het conservatorium. Colin zou zijn uitgegleden onder de douche. Zijn lichaam werd ontdekt toen zijn vriend in het weekend thuis kwam.

'Uniek basspel'

In 1994 is Charlie Colin een van de oprichters van Train. Als bassist van de sympathieke groep uit San Francisco scoort Colin een aantal grote hits met Drops of Jupiter (Tell Me) en Hey Soul Sister. Hij verlaat de band na bijna 20 jaar in 2003, vanwege zijn worsteling met verslavingen.

De huidige leden van Train reageren op Colins dood in een verklaring op sociale media. Onder een foto van de Amerikaanse rockband aan het begin van hun bestaan, deelt de band de volgende woorden: "Toen ik Charlie Colin ontmoette, linksvoor, werd ik verliefd op hem", staat er. "Hij was DE liefste man en wat een knappe kerel."

"Zijn unieke basspel en prachtig gitaarwerk zorgden ervoor dat mensen ons in San Francisco en daarbuiten opmerkten", voegt Train eraan toe. "Ik zal altijd een warm plekje voor hem in mijn hart hebben. Ik probeerde hem altijd dichterbij te trekken, maar hij had een eigen visie. Je bent een legende, Charlie. Ga de engelen maar charmeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie