Muzieknieuws

Rick Astley brengt nieuwe single uit en kondigt album Are We There Yet? aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rick Astley brengt nieuwe single uit en kondigt album Are We There Yet? aan

Voor het eerst in vijf jaar kunnen fans van Rick Astley zich verheugen op nieuwe muziek. Op 6 oktober brengt de Britse zanger zijn nieuwe album Are We There Yet? uit, maar de eerste single 'Dippin My Feet' is nu al te beluisteren.

Het nieuwe album wordt het vijfde in zijn oeuvre. In 1987 debuteerde Astley met Whenever You Need Somebody, de plaat die het beroemde Never Gonna Give You Up voortbracht. Dat werd destijds al een grote hit, maar in de internetcultuur neemt die song echt een onmisbare plek in. Rickrollen, iemand onverwachts naar de videoclip van Never Gonna Give You Up sturen, is een van de bekendste memes.

Glastonbury

Of het aanstaande album van Rick Astley ook zulke internetgrappen gaat opleveren, is natuurlijk nog maar de vraag. Feit is dat Astley helemaal in z'n eentje aan het album heeft gewerkt, van opname tot productie. Dit weekend staat de zanger op Glastonbury en vanaf februari 2024 volgt een tournee door het Verenigd Koninkrijk. Of er Nederlandse concerten aan zitten te komen, is nog niet bekend.

Beluister de eerste single van Are We There Yet? hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rick Astley in de NPO Radio 2 Top 2000

Rick Astley staat al jaren in de Top 2000 met het nummer Never Gonna Give You Up. In 2022 nam die song de 646ste plek in.

Ster advertentie
Ster advertentie