Muzieknieuws

Luister hier naar de nieuwe samenwerking van Lost Frequencies en Bastille

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister hier naar de nieuwe samenwerking van Lost Frequencies en Bastille

Lost Frequencies en Bastille slaan de handen ineen voor hun nieuwe single, Head Down. Check hieronder hoe deze bijzondere samenwerking klinkt.

Head Down is de nieuwste toevoeging aan het meest recente album van de Belgische dansartiest Félix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies. All Stand Together is alweer de derde plaat van de Belg, die in 2014 doorbreekt met de wereldhit Are You With Me.

Voor Head Down werkt De Laet samen met het Londense Bastille, dat in 2010 begint als een soloproject van singer-songwriter Dan Smith, maar inmiddels is uitgegroeid tot een vierkoppige band. De groep scoort door de jaren heen verschillende hits, waaronder Pompeii, Blame en Things We Lost in the Fire.

Melodieuze dansmuziek en nauwkeurige songwriting

In een gezamenlijke verklaring laten de artiesten weten dat het nummer "het geluid samenbrengt van zowel Lost Frequencies’ kenmerkende melodieuze en hartverscheurende dansmuziek als de precieze songwriting van Bastille". Ze voegen daar nog aan toe dat het nummer gaat over "het omarmen van het nu en om niet zo streng voor jezelf te zijn – een aangrijpende boodschap om het nieuwe jaar mee te beginnen."

Je kunt het nieuwe nummer hier luisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bastille in de NPO Radio 2 Top 2000

Pompeii was in 2023 de enige notering voor Bastille in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer stond op plek 711 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie